Podignuta optužnica protiv policajca koji je danas svedočio u postpuku 'Jovanjica'

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Milana I, Miloša K. i Miloša V. zbog sumnje da su 28. septembra 2022. godine zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd.

Milan I. je, kako pišu mediji, Milan Isaković, policajac koji je danas svedočio u postupku protiv vlasnika imanja „Jovanjica“ Predraga Koluvije, gde je kazao da su inspektori „uhvatili državu u kriminalu i da nisu očekivali u kojoj su meri državne strukture upatljane u taj slučaj“.

Tužilaštvo navodi da se inspektori sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja pribavili korist, kao i da su tukli dvojicu mladića, od kojih je jedan zadobio tešku telesnu povredu, navodi se u saopštenju na sajtu VJT.

Optužnim predlogom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu svoj trojici okrivljenih se na teret stavljaju krivična dela zloupotreba službenog položaja, zlostavljanje i mučenje, a Milošu V. i krivično delo teška telesna povreda.

VJT navodi da postoji sumnja da su se trojica inspektora 28. septembra oko 23 časa, po ranijem dogovoru, sastali sa oštećenima B.H. i M.M. na nekategorisanom putu koji vodi ka Višnjičkoj ulici, gde je B.H. Milanu I. „predao tri nargile koje su od njega iznajmljivali“.

Tužilaštvo Milana I. sumnjiči da je pokazivao službenu policijsku legitimaciju i pretio oštećenima kada su odbili da plate 100 evra za navodno polomljenu nargilu, nakon čega su mu predali 13.000 dinara.

„Okrivljeni su, kršeći Zakon o policiji, tada zaustavili oštećene, uz povike ‘Policija, ruke na krov, dajte lične karte’. Potom su ih legitimisali, vezali ih lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu“, dodaje se u saopštenju.

Tužilaštvo dalje navodi da je Milan I. ponovo pretio osumnjičenima da će, ukoliko ih budu prijavili, „pozvati nekoga da im stavi u auto 200-300 grama marihuane“, zbog čega bi mogli u zatvor, kao i da „može da pošalje nekoga da im maltretira roditelje“.

Nakon toga, VJT navodi da je Milan I. je iz džepa trenerke M.M. izvadio i prisvojio za sebe 10.000 dinara, kao i da je od B.H. tražio da mu preda svoj novčanik iz kojeg je uzeo još 18.000 dinara.

Miloš V. je, kako se sumnja, tom prilikom, teško telesno povredio B.H. u vidu rascepa bubne opne sa leve strane, zadavši mu udarce rukama u glavu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.