U trendu

Pokret za odbranu Kosova i Metohije najavio protest na Vidovdan

Predstavnici Pokreta za odbranu Kosova i Metohije su danas izrazili nezadovoljstvo politikom zvaničnog Beograda prema Srbima na Kosovu i najavili da će zato u sredu, 28. juna, na Vidovdan, organizovati protest ispred crkve Svetog Marka u centru Beograda.

Predstavnik Pokreta Slobodan Samardžić je na novinarima ispred zgrade Predsedništva Srbije kazao da će protest pod sloganom „Dosta s terorom nad Srbima na Kosmetu!“ početi u 19.00 sati.

On je kazao da su organizovanje tog protesta „tehnički podržali“ pokret Dveri i stranka Zavetnici, a da Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije nisu odgovorili.

Kazao je da organizatori žele da tim protestom upozore vlasti Srbije da je, potrebna drugačija politika kojom će se, kako je ukazao, „pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji i zaštititi nacionalni i državni interesi“.

Kritikovao je politiku zvaničnog Beograda o Kosovu i prema međunarodnoj zajednici, nazvavši je „šićardžijskom“, uz ocenu da od nje korist imaju samo predsednik Srbije Aleksandar Vučiić i „njegova kamarila“.

Samardžić smatra da je potrebna potpuno drugačija državna politika i da je krajnje vreme da Beograd pomogne Srbim da se organizuju, te kao primer za to naveo ukinutu civilnu zaštitu na severu Kosova.

Urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović je kazao da nije član Pokreta za odbranu Kosova i Metohije i da ga, kako je naveo, ne zanimaju odnosi stranaka, ali da je, kako je kazao, izuzetno zabrinut zbog položaja Srba na Kosovu i Metohiji.

Ocenio je da je njihov položaj „užasan“, te pozvao sve da u sredu dođu na protesni skup ispred crkve Svetog Marka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar