U trendu

POКS: Vlada kreditom od 9 milijardi evra uvlači Srbiju u novo dužničko ropstvo

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je danad da je odluka Vlade Srbije da se u narednoj godini zaduži za novih 9 milijardi i 300 miliona evra znak sloma srpske ekonomije i novo uvlačenje u dužničko ropstvo.

U pokretu su istakli da taj potez Vlade ukazuje na jasnu nameru da se sa novih šest i po milijardi evra kredita planira pokrivanje manjka u budžetu i plaćanje dospelih rata starih kredita koje je nemoguće izmiriti iz realnih izvora jer njih nema.

„Vlada se opredelila da država živi na kredit, umesto da donese realne ekonomske mere koje bi jačale domaću privredu. Na ovaj način umesto da vraćamo stare dugove, mi se dodatno zadužujemo za novu četvrtinu od starog duga“, saopštio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

On je u saopštenju naglasio da je manir Vlade da uvek pred kraj mandata i početak kampanje za izbore uzima kredite za projekte izuzete od Zakona o javnim nabavkama i tendera gde će direktnom pogodbom bliskim izvođačima radova prosleđivati novac uzet iz kredita.

„Time se omogućava korupcija na najvišem novou. Umesto u poljoprivredu i razvoj privrede, ova vlast će ih uložiti u Nacionalni stadion i EKSPO koji nikad neće vratiti uložena sredstva. Ti projekti nisu prioritet za Srbiju, ali jesu ovoj vlasti da ih koristi u svrhu propagande i kao izvor finansiranja u kampanji“, zaključio je Mihailović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар