U trendu

Polemika Jovanovića Ćute i Ane Brnabić ‘o osobama koje sa skupštinske galerije slikaju poslanike’

Poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta upitao je danas predsednicu parlamenta Anu Brnabić ko su osobe koje „sa skupštinske galerije fotografišu poslanike u raznim pozama“.

Jovanović je na sednici parlamenta, na kojoj poslanici raspravljaju o izboru nove Vlade, upitao Brnabić ko je tim osobama dozvolio da prisustvuju sednici.

„Ko su osobe koje slikaju poslanike u raznim pozama, a te fotografije onda izlaze u Informeru? Juče izlaze fotografije, ja se spremam za sednicu a izgleda kao da spavam“, rekao je Jovanović u javljanju po povredi poslovnika.

Odgovorajući na njegovu primedbu, predsednica parlamenta je kazala da gosti imaju pravo da budu u Skupštini, ako su pozvani i ako su im nadležne službe to dozvolile.

„Molim goste da ne fotografišu ljude ako su malo zadremali, nije korektno. Ja sam spremna da zamolim službu da vam da njihova imena i prezimena“, rekla je Brnabić.

Nezadovoljan odgovorom, Jovanović je sa svog poslaničkog mesta prišao klupama u kojoj sede kandidati za ministre posle čega mu je predsednica parlamenta izrekla drugu opomenu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.