U trendu

Policija u Kragujevcu pretresla kuću predsednika Vojnog sindikata Srbije

Pripadnici MUP-a Srbije u Kragujevcu pretresli su u toku noći kuću predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića, izjavio je danas agenciji Beta advokat tog sindikata Siniša Lunić.

Lunić je Beti rekao da je policija Antiću „oduzela neke pokretne stvari“ i da se trenutno čeka da nadležno tužilaštvo iz Novog Sada donose rešenje o eventualnom zadržavanju predsednika Vojnog sindikata Srbije.

On je rekao da u ovom trenutku nije jasno zbog čega je došlo do akcije policije.

„Mislimo da je cilj svega da se smeni aktuelno rukovodstvo Vojnog sindikata Srbije i da na njihovo mesto dođu ljudi koji su lojalni određenim strukturama u vojsci i državi“, rekao je Lunić.

Lunić je rekao da je akcija protiv lidera tog sindikata „u suštini politička“.

„Ne znamo šta je povod dok ne dobijemo rešenje o pokretanju istrage. Pre nekih desetak dana u sindikat je dolazila finansijska policija da proverava poslovanje sindikata i smatramo da je nešto u vezi s tim, ali za sada ne znamo“, rekao je Lunić.

Antić, koji je u Vojsci Srbije radio kao stariji vodnik prve klase, pre nekoliko godina je izbačen iz službe nakon toga što je u javnosti često kritikovao stanje u oružanim snagama i loš materijalni položaj pripadnika vojske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.