U trendu

Politika: Vučić hitno s ministrima zbog odluke Kurtija o ukidanju dinara na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je hitan sastanak sa pojedinim ministrima Vlade Srbije da bi se dogovorili o narednim koracima koje će Beograd preduzeti – piše noćas na sajtu beogradskog lista „Politika“.

„Politika“, pozivajući se na nezvanična saznanja, piše da je do toga došlo jer je premijer Kosova Aljbin Kurti odbio predlog SAD, EU i zemalja Kvinte i da od četvrtka, 1. februara zabranjuje upotrebu dinara.

Specijalni izaslanik E za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak izjavio je u utorak da je razgovarao s Kurtijem o odluci Kosova da zabrani korišćenje dinara u gotovinskom plaćanju, preneo je Radio Slobodna Evropa.

Centralna banka Kosova je pre nekoliko sedmica izdala uredbu kojom se zahteva da se od 1. februara sva plaćanja u gotovini bilo gde na Kosovu vrše samo u evrima.

Na pitanje je li razgovarao s Kurtijem o odlaganju odluke Centralne banke Kosova, Lajčak je rekao novinarima: „Spomenuli smo ovo pitanje odluke Centralne banke Kosova, ali ne želim delovati kao zamenik kosovske vlade, ali vi ćete biti obavešteni (o tome) sutra“ – u sredu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar