U trendu

DS: Nastavljaju se politički montirani progoni članova DS

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je potvrda optužnice protiv nekadašnjeg ministra poljoprivrede Slobodana Milosavljevića nastavak politički motivisanih progona i montiranih sudskih procesa protiv članova DS.

„Nakon vesti da je potvrdjena optužnica protiv dr Slobodana Milosavljevića, nakon što su prethodne oborene usled evidentnog političkog motiva i pravne neutemeljenosti, i nakon niza lažnih optužnica i tabloidnih hajki, poručujemo da nećemo stati i da ne mogu da nas uplaše oni koji su ovu zemlju gurnuli u ponor i sada je sprečavaju da iz njega izadje“, navodi se u saopštenju.

DS je ocenio da se vlast „ne libi“ da se igra ljudskim sudbinama zarad diskreditacije jedne partije.

„Demokrate su upozoravale u prethodnih pet godina na devastaciju demokratije koja će sve gradjane ostaviti u položaju podanika. Mi to nećemo dozvoliti i nećemo odustati od odbrane svakog nevinog čoveka“, navodi se u saopštenju.

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Slobodana Milosavljevića i još sedam osoba kojom se terete da su preduzeću „Maxim&Co“ nezakonito pribavili više od milijardu dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.