U trendu

Stamatović: Zdrava Srbija se radja na Druge trojice u Ljubišu!

Predsednik opštine Čajetina i vodja Pokreta za zdravu Srbiju Milan Stamatović najavio je za ponedeljak osnivački sabor nove političke partije koja će se zvati Zdrava Srbija.

Na Duhovski ponedeljak (Druge trojice), 5. juna 2017. godine, u selu Ljubiš na Zlatiboru, održaćemo prvi narodni sabor budućih osnivača nove političke stranke koja će se zvati Zdrava Srbija (ZS), najavio je Milan Stamatović, ističući da će skupu prisustvovati inicijatori iz Čajetine, Užica, Arilja, Nove Varoši, Priboja, Ivanjice, Požege, Kosjerića, Bajine Bašte, Čačka, Kraljeva, Novog Sada, Beograda i ostalih krajeva Srbije.

Stamatović je objasnio da će inicijatori, od ponedeljka i zvanično otpočeti proces formiranja i registracije Zdrave Srbije koja će biti jedinstvena, autentično regionalna stranka po mestu nastajanja, ali i originalna po tome što joj je cilj da pomogne ozdravljenju cele Srbije, akcijom iz unutrašnjosti, a ne iz Beograda, kao i da „sistemom koncentričnih krugova, iz Zapadne Srbije, podstakne promene na bolje teritoriji čitave Srbije“.

Grupa gradjana „Za zdravu Srbiju“ stajala je, kao predlagač, iza imena predsedničkog kandidata Milana Stamatovića na minulim predsedničkim izborima 2. aprila, a pod istim imenom učestvovala je i na lokalnim izborima u Kosjeriću, 17. aprila, kada je osvojila 12 odsto glasova i tri odbornička mandata u tamošnjoj Skupštini opštine, navodi se u saopštenju predsednika opštine Čajetina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.