U trendu

Potpredsednica Skupštine Srbije u Pekingu: Srbija i Kina imaju izuzetne odnose

Potpredsednica Skupštine Srbije Marina Raguš izjavila je u Pekingu da je kultura jedna od oblasti u kojoj Srbija i Kina imaju izuzetne odnose, navodeći da je Kulturni centar Srbije u kineskom glavnom gradu upravo rezultat toga.

Raguš, predsednica Odbora Skupštine Srbije za spoljnu politiku, rekla je prilikom obilaska Kulturnog centra Srbije u Pekingu da kineska publika kroz tu ustanovu može više da nauči i čuje o srpskoj kulturi, saopštio je srpski parlament.

„Kultura predstavlja još jednu od oblasti u kojoj Srbija i Kina imaju izuzetne odnose, i ovaj centar je upravo rezultat toga. Kroz njega kineska publika može više da nauči i čuje o srpskoj kulturi i kulturnom nasleđu i upozna se bliže sa našim talentima i umetnicima u različitim oblastima, i tako nastavi da gradi mostove saradnje dve države“, kazala je Raguš, koja predvodi delegaciju Skupštine Srbije u poseti Pekingu.

Delegacija Skupštine Srbije, koja u Pekingu boravi radi učešća na sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa, obišla je danas Kulturni centar Srbije „Ivo Andrić“, otvoren 2018. godine, navodi se.

Dodaje se da je delegacija posetila i „Zabranjeni grad“, nekadašnju carsku palatu kineskih dinastija Ming i Ćing, koja se prostire na više od 720.000 kvadratnih metara.

U delegaciji su i potpredsednica Skupštine Snežana Paunović, koja je i predsednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, zatim predsednik Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Uglješa Mrdić i savetnik predsednice Skupštine Mihailo Jovanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.