U trendu

Predsednik Crne Gore od danas u zvaničnoj poseti Srbiji

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović boraviće danas i sutra u zvaničnoj poseti Srbiji.

Milatović će se u Beogradu sastati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.

Svečani doček biće ispred Palate Srbija u 10.15 posle čega sledi sastanak predsednika Vučića i Milatovića i razgovori delegacija Srbije i Crne Gore, zvanično je najavljeno.

Dodaje se da su izjave za medije planirane u 11.20.

Milatović je u subotu za TV Crne Gore izjavio da će u fokusu njegove posete Beogradu biti potpuna normalizacija odnosa sa Srbijom kao važnim ekonomskim partnerom.

Po njegovim rečima, najvažniji segment posete biće ponovna razmena ambasadora, pošto ni Srbija nema ambasadora u Podgorici, niti Crna Gora ima ambasadora u Beogradu.

Milatović je rekao da će pozvati predsednika Vučića da dođe u Crnu Goru i izrazio uverenje da će on to prihvatiti.

Predviđeno je da Milatović u okviru posete položi venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali uz vojne počasti, a cveće ispred Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, saopšteno je iz Predsedništva Crne Gore.

U čast posete predsednika, ambasada Crne Gore prirediće prijem u Crnogorskoj kući u Beogradu.

Poseta Milatovića Srbiji radi jačanja političkih i ekonomskih odnosa dve države i unapređenja regionalne saradnje, kako je ranije i najavio, prva je posle njegovih zvaničnih poseta Briselu i institucijama Evropske Unije i NATO-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar