U trendu

Predstavnici izborne liste ‘I voda i sloboda’ počeli kampanju da Zrenjanin više ne bude žedan

Simboličnim zatvaranjem Fabrike vode u Zrenjaninu koalicija „I voda i sloboda – NADA – Ujedinjena opozicija Zrenjanin“ je danas počela kampanju za predstojeće lokalne izbore 2. juna u tom gradu koji zdravu pijaću vodu nema već 20 godina.

Naveli su da „ta takozvana fabrika“, na čiji su ulaz danas stavili traku, „ne služi ničemu izuzev kao mesto za predizborna obećanja SNS“ i da pred svake izbore od nje „dobijaju uveravanja da čista pijaća voda samo što nije potekla“.

Ali je ovog puta, kako su istakli, to obećanje izostalo jer su očigledno uvideli da nemaju rešenje za taj višedecenijski problem.

Koalicija „I voda i sloboda“ kaže da je okupila najkompentetnije i najstručnije ljude za rešavanje problema vodosnabdevanja i da se zalaže za izgradnju regionalnog vodovoda od mesta koja imaju čista i dovoljno velika vodoizvorišta, do Zrenjanina i okolnih sela.

„Zbog svega toga glas za koaliciju ‘I voda i sloboda – NADA – Ujedinjena opozicija Zrenjanin’ jeste korak ka tome da više ne budemo žedni ni vode, ni slobode, već da o tome više nikada ubuduće ne vodimo bitku jer su to zagarantovana prava svakog čoveka“ – piše u saopštenju.

Izborna lista „I voda i sloboda – NADA – Ujedinjena opozicija Zrenjanin“ je pod rednim brojem 4. Čine je Stranka slobode i pravde, Nova Demokratska stranka Srbije, Pokret slobodnih građana, Pokret obnove Kraljevine Srbije, PUF, Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije Sloga i Budi heroj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.