U trendu

Radeta (SRS): Radoičić je heroj i nije ga trebalo hapsiti

Potpredsednica Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta danas je izjavila da je bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić heroj, kao i svi Srbi koji su učestvovali u sukobu u Banjskoj, i da ga „nije trebalo hapsiti“.

Prema njenim rečima, njegov advokat je izašao u javnost sa saopštenjem da će Radoičić da se odazove nadležnim organima ako bude pozvan da da izjavu o činjenicama koje su njemu poznate.

„Pod tim uslovima i okolnostima ga svakako nije trebalo hapsiti“, kazala je Radeta novinarima u prostorijama stranke.

Dodala je da SRS podržava odluku Višeg suda u Beogradu, na osnovu koje je Radoičić pušten iz pritvora, kao i da je ta odluka apsolutno ispravna i opravdana.

„Očekujemo da Apelacioni sud potvrdi odluku Višeg suda i da Radoičić ostane na slobodi, ako ima razloga za neko gonjenje, da se brani sa slobode i da se više ne vraća u pritvor“, ocenila je ona.

Radeta je pozvala sudije Apelacionog suda koji se bave tim predmetom da ne podlegnu pritiscima sa nekoliko strana koji dolaze protiv Radoičića i Srba sa Kosova.

„Otkad se saznalo da je Radoičić bio u Banjskoj, toliko mrzitelja Srba i Srbije je podiglo svoj glas i toliko njih se javlja i u plaćeničkim medijima i na Tviteru i tu su se umešale i nevladine organizacije i političari. Vrhunac je objava na Tviteru poslanika Pavla Grbovića gde je napisao da je Banjska regrutni centar za terorizam i za naoružavanje Srba“, izjavila je Radeta.

Dodala je da svi Srbi u takvim situacijama treba da pokažu jedinstvo i da im je država ispred svega, kao što je „država bila ispred svega herojima koji su poginuli u Banjskoj i svim Srbima koji tamo žive“.

Rekla je i da je „sasvim očekivano“ zapad stao na stranu „šiptarskih terorista“, ali da srpski narod i država treba da budu iznad toga.

„Verujemo da će se predsednik Srbije, a onda i ostali državni funkcioneri svim silama boriti za Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije i da će se pružiti sva moguća podrška Srbima koji tamo žive“, navela je ona.

Dodala je i da se plaše da se može dogoditi neki novi ustanak ukoliko zapad „ne ukroti (premijera Kosova) Aljbina Kurtija“, kao i da postoji bojazan da će Srbi sa Kosova polako početi da se iseljavaju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)