U trendu

Republička rudarska inspekcija o nesreći u rudniku 'Lubnica': Radnici propali kroz ugalj u bunkeru

Republička rudarska inspekcija saopštila je danas da je do nesreće u rudniku „Lubnica“ kod Zaječara gde su poginula dva radnika, došlo tokom čišćenja „zalepljenog uglja na obodima bunkera“, prilikom kog su radnici naprasno propali kroz ugalj u tom bunkeru.

Ova inspekcija je izvršila inspekcijski vanredni nadzor zbog nesreće koja se dogodila juče i u saopštenju je navela da su radove na čišćenju vršila tri zaposlena, od kojih su dva poginula, dok je treći sa lakšim povredama izvučen iz bunkera.

„Tokom izvođenja radova u bunkeru (…) je vršeno dozirano ispuštanje uglja, usled čega je trebalo da radnici postepeno silaze niz bunker i otkopavaju obode bunkera od zalepljenog uglja. Naprasno je počelo propadanje radnika jednog za drugim kroz ugalj u bunkeru“, piše u saopštenju.

Dodaje se da su ostali radnici separacije počeli s ispuštanjem uglja iz bunkera i demontiranjem izlaznih vrata kako bi što pre oslobodili radnike koji su bili u bunkeru.

U toku je prikupljanje svih dodatnih relevantnih informacija u cilju finalizacije inspekcijskog izveštaja i sprovođenje istražnih radnji nadležnih organa, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar