U trendu

Ruske vlasti: Odluka SAD o isporuci kasetne municije Ukrajini gest očaja i priznavanja slabosti

Ruske vlasti ocenile su danas da je američka odluka o isporuci kasetnih bombi Ukrajini gest „priznavanja slabosti“, dodajući da će zbog toga Vašington biti „saučesnik“ u ubijanju civila tim kontroverznim oružjem.

„Transfer kasetne municije je gest očaja i priznanje slabosti u kontekstu neuspeha takozvane ukrajinske kontraofanzive“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Ruska diplomatija je osudila „cinični pokušaj da se produži agonija sadašnjih ukrajinskih vlasti koje ne brinu o civilnim žrtvama“, jer te kasetne bombe ubijaju neselektivno.

Nabavljajući kasetnu municiju, Vašington će zapravo biti saučesnik i biće odgovoran za smrt ruske i ukrajinske dece, dodale su ruske vlasti.

To oružje je zabranjeno u brojnim zemljama, posebno u Evropi, potpisnicama Konvencije iz Osla iz 2008. godine. U toj konvenciji se ne nalaze ni SAD, ni Ukrajina, ni Rusija.

Američki predsednik Džozef Bajden (Joseph Biden) rekao je da je odluka o isporuci kasetne municije Ukrajini „veoma teška“, ali da je „ispravna“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar