Siljanovska i Đurić potvrdili odlične bilateralne odnose Severne Makedonije i Srbije

Predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova i ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić ocenili su danas u Skoplju da su odnosi dve zemlje odlični i da su spremni za dalje unapređenje ukupne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Siljanovska i Đurić razgovarali su o političkim dešavanjima u dve zemlje, situaciji u regionu i evropskoj perspektivi.

Kako je saopšteno iz kabineta makedonske predsednice, potvrdili su da odnose dve zemlje koje karakteriše tradicionalno prijateljstvo, te istakli potrebu za korišćenjem razvojnih potencijala u oblasti privrede i trgovine, investicija, infrastrukture i energetskog povezivanja dve zemlje.

„Siljanovska Davkova je istakla značaj unapređenja saradnje na bilateralnom nivou i u okviru regionalnih inicijativa, što je u interesu stabilnosti, prosperiteta i ekonomskog razvoja regiona i u duhu dobrosusedskih odnosa“, piše u saopštenju.

Srpski ministar će popodne u Skoplju učestvovati na Samitu šefova država i vlada učesnika Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Kako je najavljeno, tokom boravka u Severnoj Makedoniji imaće nekoliko bilateralnih sastanaka i susreta sa zvaničnicima zemalja iz regiona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.