U trendu

Šmit: Svi moramo zajedno da radimo da se niko u BiH ne bi plašio novog rata

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit izjavio je danas u Sarajevu da svi u BiH moraju zajedno da rade da se niko više u toj zemlji ne plaši novog rata.

„Moramo zajedno raditi na tome da se niko više u budućnosti ne plaši da bi mogao biti napadnut, kao što je to bilo od 1992. do 1995. godine“, kazao je Šmit ispred Predsedništva BiH, gde je odata pošta za trideset srebreničkih žrtava, čiji su posmrtni ostaci danas iz Visokog krenuli ka Potočarima, gde će biti sahranjeni 11. jula.

Visoki predstavnik je naglasio da je „posvećen tome da pomogne onima koji ne osećaju da će dočekati pravdu“, poručivši „svim odgovornim u ovoj zemlji da moraju razumeti da nije vreme za igranje igara, već da moraju biti konstruktivni“.

Dodao je i da međunarodna zajednica mora pokazati odgovornost i da će „svi zajedno to uraditi na obeležavanju godišnjice u Memorijalnom centru u Potočarima“.

„Danas smo tu zajedno kako bi tugovali sa onima koji su izgubili svoje porodice, a bićemo i u Srebrenici za dva dana“, naveo je Šmit.

Ispred zgrade Predsedništva BiH, ispraćaju srebreničkih žrtava, osim Šmita i porodica žrtava, prisustvovali su i članovi Predsedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić kao i zvaničnici Federacije BiH.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar