U trendu

SPC: Patrijarh nije potpisao odluku da se rijaliti programi prikazuju 24 sata dnevno

Srpska pravoslavna crkva saopštila je danas, povodom izjave bivše članice saveta Regulatornog leta za elektronske medije Judite Popović, da patrijarh srpski Porfirije nije potpisao odluku, niti bilo kakav drugi akt koji omogućava da se rijaliti programi prikazuju 24 sata dnevno.

„Gospođa Judita Popović je 4. jula u programu Televizije Nova S, izjavila da je Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije, 2015. godine kao predsednik Saveta RRA-a, potpisao neobavezujuću preporuku koja je omogućila da se rijaliti programi prikazuju 24 sata dnevno. Ista televizija je ovu izjavu ponavljala i u drugim emisijama i na internetu, a dnevni list Danas je, objavio u internetskom i u štampanom izdanju“ naveli su u saopštenju SPC.

U saopštenju se ističe su da je patrijarh Porfirije ostavku na mesto predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije podneo godinu dana ranije, 30. maja 2014. godine, pošto ga je Sveti Arhijerejski Sabor izabrao za Mitropolita zagrebačko-ljubljanskog i da su tvrdnje Judite Popović neistinite.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar