Spirić (SSP): Poljoprivrednici iz Leskovca bacaju povrće, dok Martinović sređuje novi kabinet

Predsednica leskovačkog Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Jelena Spirić poručila je danas ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Aleksandru Martinoviću da je njegov posao da podseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića šta je obećao pre nekoliko godina, kako bi sprečio proteste poljoprivrednika iz Leskovca, koji su poklanjali i bacali tone paradajza zbog cene od 10 dinara po kilogramu.

„Kao što ste pogodbom sa pojedincima ugušili protest tada, vaša naprednjačka mašinerija pokušava da isto radi i sada, dok pošteni poljoprivrednici bivaju primorani da ostavljaju najplodniju zemlju u Srbiji i mole da rade u montažnim fabrikama“, rekla je narodna poslanica Spirić, saopštio je SSP.

Podsetila je da je pre tri godine Ministarstvo poljoprivrede potpisalo Memorandum o izgradnji objekta za skladištenje i preradu povrća sa opštinama Leskovac, Lebane i Vlasotince, a da do danas, dodala je, nije „zaboden nijedan ekser“.

„Nakon tri godine, sada Vi imate odgovornost za sve izrečene laži i obećanja Vaših drugara iz SNS-a. Nema obećanog otkupno-distributivnog centra, nema pooštravanja uslova za uvoz povrća, nema zagarantovane otkupne cene“, navela je ona.

Spirić je dodala da nema više ni ljudi koji veruju da država radi za dobrobit srpskog seljaka, a ne za uvozničke lobije.

„Samo je konstantna vaša nebriga i korupcija, uporna kao zlatica na južnjačkom krompiru“, zaključila je Spirić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.