AMSS: Uslovi za vožnju malo bolji, opasnost od poledice

Na putevima u Srbiji vozače danas očekuju malo bolji uslovi za vožnju, jer nema padavina, jedino su na jugu zemlje mogući sneg ili kiša koja će se lediti pri tlu, saopštio je Auto moto savez Srbije.

AMSS upozorava na opasnost od poledice, a poseban oprez potreban je na mostovima i nadvožnjacima, dok su na putevima kroz useke i klisure mogući podroni i kratkotrajni prekidi saobraćaja.

Saobraćaj je juče povremeno bio povremeno u prekidu i u okolini Pirota, Dimitrovgrada, Predejana i Leskovca zbog izlivanja reka, a očekuje se dalji porast vodostaja i na Limu i gornjem toku Južne Morave i Nišave.

Zimske službe Javnog preduzeća Putevi Srbije rade bez prekida i putevi su očišćeni, ali snega ima na kolovozu na putevima na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Novog Pazara, Užica, Valjeva.

Neprohodni su putevi druge i treće kategorije održavanja Jalovik – Planinarski dom, Periš – Sukovo, Leskovac – Barje, Predejane – Crna Trava, Leskovac – Gornje Dragovlje.

Zabrane za kamione s prikolicom i šlepere na snazi su na putevima Mionica – Breždje – Divčibare – Kaona, Valjevo – Poćuta – Debelo brdo, Krupanj – Šljivova, Valjevo – Lelić – Mravinjci, Šarena bukva (Mačkov kamen) – Stolice, Loznica – Zajača – Šarena bukva – Mačkov kamen, Šljivova – Pecka, Mravinjci – Povlenska kosa, Kopaonik – Rudnica.

Na graničnim prelazima teretna vozila čekaju na izlaz iz zemlje na Horgošu sat i po, a na Batrovcima 180 minuta, dok na ostalim prelazima nema zadržavanja, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.