U trendu

Apel Hitne pomoći zbog povećanog broja ujeda krpelja u Nišu

Niška Hitna pomoć pozvala je gradjane da se zbog ujeda krpelja za pomoć ne obraćaju toj službi već da se obrate izabranom lekaru u Domu zdravlja.

Agenciji Beta rečeno je u Hitnoj pomoći u Nišu da se poslednjih dana povećao broj ujeda krpelja, ali da taj ujed ne predstavlja urgentno stanje i da se lekarima Hitne oduzima vreme čime se ugrožava život pacijenata kojima je pomoć hitno potrebna.

Prema rečima lekara te ustanove, gradjani će moći da dobiju kompletnu terapiju kod ujeda krpelja kod izabranog lekara u Domu zdravlja.

„Nije dovoljno da krpelj bude odstranjen, potrebno je da pacijent dobije antitetanusnu zaštitu i da se prati na kontrolama njegovo stanje, a to ne može da se radi u Hitnoj pomoći“, istakli su u Hitnoj pomoći.

Sekretarka u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine Ivna Krstić rekla je agenciji Beta da se na suzbijanju krpelja intenzivno radi i da je dezinsekcija poverena niškom Domu zdravlja.

„Objekti i dvorišta vrtića već su tretirani sretstvima protiv krpelja, a sada se dezinsekcija radi u školama. Za dan, dva krenuće dezinsekcija parkova i priobalja Nišave“, istakla je Ivana Krstić.

Ona je rekla da se javne površine u gradu i ustanove poput škola i vrtića tretiraju sredstvima protiv krpelja dva puta godišnje, a tretman sredstvima protiv komaraca obavlja se svakog meseca od aprila do oktobra.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike