U trendu

Beogradski SNS: Neosnovane tvrdnje S SP o Vračaru

BEOGRAD – Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) odbacio je večeras kao neosnovane tvrdnje Stranke slobode i pravde (S SP) da se u opštini Vračar planira rušenje starih ambijetalnih celina i izgradnja novih stambeno-poslovnih zgrada, podsećajući da je zaustavljena izrada svih urbanističkih planova.

„Đilasovci izgleda neobavešteni, ili pak zaslepljeni mržnjom, nisu ispratili da je zaustavljena izrada urbanističkih planova na opštini Vračar. Svih pet planova detaljne regulacije na teritoriji gradske opštine Vračar, zaustavljeni su do završetka izrade Plana generalne regulacije grada Beograda koji je u izradi, a koji će biti usvojen do kraja 2021. godine“, kaže se u saopštenju SNS-a.

Ukazuje se da su nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i njegovi kompanjoni mogli da zaštite kulturno istorijsko jezgro, ali to ipak nisu činili i „zato je naknadna pamet sa kojom se sada javljaju krajnje licemerna“.

„Očigledno im je ostalo jedino da skupljaju peticije i piskaraju besmislena i neistinita saopštenja, dok odgovorna vlast predvođena Srpskom naprednom strankom razgovara s građanima, rešava probleme građana i štite njihove interese“, ističe se u saopštenju.

Stranka slobode i pravde optužila je danas gradsku vlast da je „na putu da uništi još jedan vračarski kvart na potezu između ulica Krunske, Kneginje Zorke, Njegoševe i Smiljanićeve“, gde je planirana izgradnja novih poslovnih i stambenih objekata, čime se uništava ambijentalna celina, ali i vredno arhitektonsko nasleđe.

Ranije je saopšteno da je zamenik gradonacelnika Beograda Goran Vesić prihvatio na sastanku s predstavnicima udruženja građana Topolska i Društva za ulepšavanje Vračara predlog tih udruženja i gradske opštine Vračar da se zaustavi izrada urbanističkih planova.

Vesić je zajedno sa gradskim urbanistom Markom Stojčićem naložio da se „odmah obustavi izrada svih pet planova detaljne regulacije na teritoriji gradske opštine Vračar do završetka izrade Plana generalne regulacije grada Beograda koji je u izradi, a koji će biti usvojen do kraja 2021. godine“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.