U trendu

Besplatni IT kursevi za mlade Obrenovčane

OBRENOVAC – U opštini Obrenovac tokom februara će početi tri besplatna IT kursa namenjena mladima od 16 do 30 godina

Reč je o tromesečnim kursevima „Osnove Java programiranja“, „Software testing“ i „Uvod u mrežnu administraciju“, a zainteresovani se mogu prijaviti do 16. februara preko prijavnog formulara na sajtu opštine.

Predstavnik Kancelarije za mlade opštine Obrenovac Uroš Mirićić iz kaže da su se, kao i prethodnih godina, trudili da predavaci i programi budu kvalitetni, kao i da se mladima pruži ono što se danas traži na tržištu rada.

„Naša zemlja prati korak u razvoju IT industrije i mladi ljudi su ti koji se najbolje snalaze u tome, zato su i ove obuke usmerene ka njima“, rekao je Mirićić.

On je pozvao sve mlade da se prijave jer je, kako kaže, ovo dobra šansa da nauče nešto korisno, navodi se na sajtu opštine.

Obuke će se održavati u obrenovačkom YouthHUB – lokalnom biznis inkubatoru u Obrenovcu, prizemlje bioskopa Palež, navodi se i dodaje da kurs „Uvod u mrežnu administraciju“ počinje 19. februara, „Osnove Java programiranja“ 21. februara, a „Software testing“ 23. februara.

Broj polaznika je ograničen, a realizacija radionica biće u skladu sa epidemiološkom merama pa će tako polaznici biti podeljeni po grupama, dok po potrebi kursevi mogu biti nastavljeni onlajn.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.