U trendu

Besplatno odnošenje kabastog otpada za vikend

BEOGRAD – Ekipe JKP „Gradska čistoća“ će u danima predstojećeg vikenda, 7. i 8. avgusta, besplatno odnositi kabasti otpad sa beogradskih ulica.

Sugrađani nepotrebne kabaste stvari mogu da ostave pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe ukloniti.

Ova besplatna akcija tradicionalno se sprovodi svakog prvog vikenda u mesecu, a sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada treba da se jave „Gradskoj čistoći“ na besplatan broj telefona 0800-000-807, kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti.

Kako se navodi na sajtu Grada Beograda, iz tog preduzeća apeluju na sugrađane da iskoriste akciju kako se kabasto smeće ne bi gomilalo na javnim površinama ostalim danima u mesecu, kada se ta usluga naplaćuje.

Podseća se da je odnošenje kabastog smeća besplatno samo za građane Beograda.

Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim i po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se naplaćuje po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati.

„Gradska čistoća“ podseća sugrađane da građevinski otpad poput šuta ne spada u kabasti otpad.

Odnošenje šuta je usluga koja se plaća u skladu sa cenovnikom vanrednih usluga tog preduzeća, a za sva fizička lica obezbeđeni su besplatni džakovi za šut.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.