BG:Kroz tri dnevna prihvatna centra prošlo 665 beskućnika

BEOGRAD – U Beogradu je kroz tri dnevna prihvatna centra za beskućnike, koja su nedavno otvorena, do sada prošlo 665 osoba bez krova nad glavom.

U pitanju su prihvatni centri na Vračaru, Starom gradu i Paliluli u kojima, podseća gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, beskućnici mogu dobiti obrok, odeću, higijenski paket.

„Mogu se ogrejati, dobiti topli napitak i što najvažnije, dobiti informacije o tome kako se zaštiti, dok se u objektu u Solunskoj ulici na Starom gradu, mogu i okupati“, rekla je Stanisavljević za Tanjug.

Navela je da su lokacije birane tamo gde je najveća koncentracija ljudi bez krova nad glavom, kako bi im prihvatni centri bili što dostupniji.

„Od 10. decembra prošle godine, kada je otvoren prvi dnevni centar, u Sazonovoj ulici na Vračaru, do sada je kroz sva tri prošlo 665 korisnika“, precizirala je Stanisavljević.

Kada je u pitanju smeštaj korisnika, navela je da su 82 osobe u Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, dok se u Prihvatilištu za decu u ulici Živka Davidovića na smeštaju nalazi 24-oro dece.

„Obzirom da su opet niske temperature, svi naši centri za socijalni rad i ustanove su u stanju pripravnosti što znači da se vrši hitan prijem i zbrinjavanje uz neophodno, kao i do sada, PCR testiranje“, rekla je gradska sekretarka.

Dnevni prihvatni centri za beskućnike otvoreni su u Sazonovoj ulici 119 na Vračaru, Solunskoj 14 na Starom gradu i Jabučkoj 11 na Paliluli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.