U trendu

BG obeležava Međunarodni dan obolelih od retkih bolesti

BEOGRAD – Na inicijativu gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, povodom 28. februara, Međunarodnog dana retkih bolesti, neki od simbola Beograda kao što su fontana na Slaviji, Palata „Albanija” i Brankov most, sinoć su bili osvetljeni bojama koje simbolišu borbu protiv retkih bolesti.

Beograd je na ovaj način poslao poruku podrške obolelima, saopšteno je iz Gradskog sekretarijata za informisanje.

„Cilj nam je da skrenemo pažnju na probleme obolelih od retkih bolesti i njihovih porodica,” rekao je Radojičić.

On je dodao da je izuzetno važno da i šira zajednica u svojim domenima pomogne kako bi se oboleli i njihove porodice što efikasnije izborili sa poteškoćama koje imaju.

„Pokretanjem ove inicijative pridružujemo se politici Republike Srbije koja ove godine izdvaja najveći iznos sredstava opredeljenih za lečenje obolelih od retkih bolesti”, izjavio je gradonačelnik.

On je dodao da se Beograd danas pridružuje svetskim gradovima u simboličnoj poruci: „Retkih je mnogo. Retki su jaki. Retki su ponosni”.

„Kao lekar, imao sam prilike da lečim pacijente obolele od retkih bolesti i znam koliko je osim medicinske pomoći i podrške, važna i potpora čitave zajednice. Solidarnost je osobina koja krasi Beograđane. Zato smo zajedno rešeni da jačamo svest o značaju lečenja i pružanju podrške obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama”, zaključio je gradonačelnik Radojičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.