BG: Unapređena aplikacija za onlajn plaćanje parkinga

BEOGRAD – Mobilna aplikacija „Parking servis“ putem koje će korisnici moći da onlajn plate parkiranje na parkiralištima i zonama, predstavljena je danas u garaži „Obilićev venac“.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da ta aplikacija omogućava da se sve u vezi „Parking servisa“ završava preko mobilnog telefona, pa će plaćanje i u garažama biti bez odlaska na blagajnu.

Korisnicima usluga JKP „Parking servis“ omogućeno je da, bez odlaska u poslovnice korisničkog servisa, imaju uvid i mogućnost plaćanja gotovo svih usluga koje pruža ovo preduzeće, putem nove, unapređene verzije aplikacije za plaćanje parkiranja i elektronskog šaltera eParking.

Vesih je podsetio da je gradska Parking servis aplikacija nastala pre 16 meseci i da ima više od 60.000 korisnika i da funkcioniše na nivou aplikacija najrazvijenijih delova sveta.

„Ovom aplikacijom, osim plaćanja, omogućeno je i da korisnici mogu da dobijaju obaveštenje o vozilima uklonjenim ili premeštenim ‘paukom’ po nalogu nadležnih organa, kao i o lokaciji na kojoj se vozilo nalazi“, rekao je Vesih.

Nova verzija aplikacije korisnicima će slati i notifikaciju o isteku vremena plaćenog parkiranja i oni će, po prvi put, moći da je plate online, sa popustom od 50 odsto.

U okviru aplikacije postoji opcija i o elektronskom računu za parking, pa više neće biti potrebe za prekomerno korišćenje papira, objasnio je Vesih.

„Takođe će, od sada, aplikacijom biti omogućeno da stanovnici područija zonskog sistema parkiranja, nakon što dobiju obaveštenje o isteku povlašćene karte za parkiranje, mogu da je plate onlajn i produže njeno važenje, bez odlaska u Parking servis“, rekao je on i dodao da je na ovaj način Parking servis pokazao da je jedan od naših najinovativnijiih preduzeća.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović naglasio je koliko je važno da se pitanje parkiranja reši i najavio je da će Parking servis tokom leta izvršiti postavljenje senzora od Francuske ulice do ulice Tadoša Košćuškog i od Vasine ulice do ulice Cara Dušana.

„Planirano je postavljanje preko 2.000 parking senzora a pomoću ove aplikacije će korisnici moći na veoma brz i lak doći do najbližeg slobodnog parking mesta u garažama i zonama na području pokrivnenom senozorima“, rekao je Marjanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.