U trendu

Deca iz vrtića Skadarlija sa Vesićem posadila jelku

BEOGRAD – Deca iz vrtića „Skadarlija“ na opštini Stari grad danas su u dvorištu te ustanove posadila jelku zajedno sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem.

Vesić je nakon sadnje jelke rekao da je taj vrtić jedan od najvećih u Beogradu i istakao da ga pohađa više od 600 mališana i da je zaposleno oko 100 vaspitača.

„Dvorište vrtića ima površinu veću od 6.000 kvadrata. Ovo je pravi primer vrtića u koji Grad treba da uloži“, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naveo da je pred novogodišnje praznike gradska Fondacija za decu i omladinu svim beogradskim vrtićima poklonila jelku koju su kitila deca i dodao da od danas počinje akcija sađenja tih jelki u dvorišta ustanova.

Vesić je najavio da će Grad Beograd zajedno sa opštinom Stari grad u toku ove godine urediti dvorište vrtića čime će, kaže, deca dobiti najmodernije rekvizite za igru.

„Tokom ove godine biće konačno uređeno dvorište ovog vrtića, deca će imati primerene sadržaje i najmodernije rekvizite za igru i u obavezi smo da to uradimo s obzirom na njihov broj“, kazao je Vesić.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović iskazao je zadovoljstvo što će opština zajedno sa Gradom urediti dečiji vrtić, jer je, kaže, važno da mališani provode svoje vreme u najboljim uslovima.

„Nadam se da ćemo u narednih nekoliko meseci da ovo najveće dvorište uredimo po najboljim mogućim standardima, da naši najmlađi imaju najbolje uslove za igru i odrastanje“, rekao je Marjanović.

Direktorka Predškolske ustanove „Dečji dani“ Sanja Lazović, u okviru koje se nalazi vrtić Skadarlija, zahvalila je zameniku gradonačelnika i opštini na inicijativi da se rekonstruiše dvorište vrtića.

„Ovo je za nas značajna poseta, s obzirom na to da je najavljeno da će se rekonstruisati ovo dvorište“, rekla je ona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar