U trendu

Delegacija Parlamentarne skupštine SE posmatraće izbore

Delegacija Parlamentarne skupštine Sveta Evrope (PSSE) boraviće u Srbiji od 22. do 25. aprila da prati sprovodjenje prevremenih parlamentarnih izbora zajedno sa posmatračima OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), saopšteno je danas iz Saveta Evrope.

Delegaciju PSSE koja će imati 18 članova, predvodiće Volodimir Ariev (Volodymyr Ariev) iz Ukrajine, iz grupe Evropske narodne partije (EPP/CD).

Pre posmatranja izbora, 24. aprila, delegacija će se sastati sa šefovima i predstavnicima parlamentarnih grupa zastupljenim u Narodnoj skupštini, članovima Republičke izborne komisije, kao i sa predstavnicima medija i civilnog društva.

Jedan član Vencijanske komisije, grupe nezavisnih pravnih stručnjaka Saveta Evrope, pružiće pravnu podršku tokom posete.

Predizborna delegacija PSSE posle posete Srbiji u saopštenju od 6. aprila navela je da „pravni okvir za parlamentarne izbore pruža opštu, čvrstu osnovu za sprovodjenje demokratskih izbora, u skladu sa obavezama Saveta Evrope, ako se sprovedu u dobroj volji“.

Zajednička konferencija za novinare biće održana 25. aprila u Beogradu, a vreme i mesto će kasnije će biti navedeni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.