U trendu

Direktorka škole podnosi ostavku zbog skandaloznog spota Di-džej Krmka?

Zbog skandaloznog spota Di-džej Krmka snimljenog u Osnovnoj školi “Dimitrije Davidović” u Smederevu, direktorka škole Snežana Đurić koja je, mimo procedura, dozvolila snimanje, podneće ostavku, saznaju nezvanično “Novosti”.

Danas bi trebalo da bude održana sednica Školskog odbora, zakazana na zahtev roditelja i nastavnika, na kojoj će Đurićeva ponuditi ostavku.

Inače, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da „neko ko obavlja funkciju direktora škole ne bi smeo da postupi na način koji je apsolutno neprihvatljiv za jednog prosvetnog radnika“.

– Snimanje muzičkog spota u Osnovnoj školi „Dimitrije Davidović“ u Smederevu je prema mišljenju Ministarstva neprimereno i neprihvatljivo, jer sadržaj omalovažava ugled prosvetnih radnika i obrazovno vaspitnu ulogu škole.

Prema saznanjima Ministarstva, direktorka škole za odluku o ustupanju prostora nije imala saglasnost Republičke direkcije za imovinu. Takođe, saglasnost za snimanje spota nije tražena od Ministarstva, ali i da jeste ne bismo je dali, saopštilo je ministarstvo. Čeka se vanredni republički inspekcijski nadzor.

Povodom ovoga oglasilo se i smederevsko pozorište Patos.

Kao obrazovno odgovorno pozorište, koje radi sa decom i mladima, najoštrije osuđujemo skandalozni „muzički“ spot snimljen u OŠ „Dimitrije Davidović“. „PATOS“ je posebno pozvan da reaguje jer su u realizaciji spota, učestvovali nekadašnji članovi pozorišta, ali i učenici osnovnih i srednjih škola koji su sadašnji članovi. Samo pozorište sa tim nije bilo upoznato ni u jednom trenutku. Prema rečima tih učenika, za snimanje spota su saznali u samoj školi ili preko drugara, kao i to da je obezbeđen honorar u iznosu od 500 dinara.

Kako navode, nisu znali kakav se spot snima, ali su imali poverenja u školu. PATOS, kao njihovo pozorište preuzima odgovornost. Da li je to slučaj i sa školom, i ostalim akterima u realizaciji spota? – navodi se u saopštenju “Patosa”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.