U trendu

Dobrotvorni bazar i Složni mozaik Srbije sutra na sajmu

BEOGRAD – Sutra se na Beogradskom sajmu održavaju Dobrotvorni bazar i manifestacija Složni mozaik Srbije.

Pod sloganom „Zamislite šta možemo da uradimo zajedno“, a u organizaciji Međunarodnog kluba žena, Dobrotvorni bazar će u hali 2 Beogradskog sajma trajati od 10 do 16 sati, a cilj je da se prikupi novac za projekte u oblasti civilnog društva.

Bazar organizuje diplomatska zajednica u Srbiji i zamišljen je kao pomoć marginalnim grupama i svima kojima je podrška potrebnija. Austrija, Švedska, BiH, Crna Gora, Belorusija, Brazil, Kina, SAD, Češka, Slovačka, Egipat, Kuvajt, Ujedinjeni Arapski Emirati samo su neke od zemalja sa gotovo svih kontinenata koje će izložiti raznovrsne proizvode karakteristične za svaku zemlju učesnicu.

Pored kupovine atraktivnih proizvoda i degustacije hrane iz dalekih zemalja, posetioci će moći da uživaju i u bogatom kulturno-umetničkom program kolažnog karaktera.

U programu učestvuju mađioničari i žongleri, igrači i pevači, a kroz čarobni svet muzike i plesa posetioce će voditi glumica Nevena Šarčević. Obezbeđen je i posebno organizovan i bezbedan kutak za decu. Biće organizovana i tradicionalna lutrija, čiji je fond nagrada vrlo bogat i raznovrstan. Tako će najvredniju lutrijsku nagradu ove godine obezbediti Austrija, a čine je tri puna pansiona za četvoročlanu porodicu u hotelu u Austriji.

Dobrotvorni bazar će u prisustvu brojnih uvaženih supruga članova diplomatskog otvoriti glumica Tanja Bošković.

Ulaznica za ovu humanitarnu manifestaciju košta 300 dinara.

Istovremeno, tačno preko puta Dobrotvornog bazara, u hali 5 Beogradskog sajma, od 8 do 15 časova, održava se manifestacija Složni mozaik Srbije, u organizaciji Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije i nacionalnih saveta nacionalnih manjina, a povodom 10. decembra – Međunarodnog dana ljudskih prava.

Cilj ove manifestacije, koja se održava već treći put, jeste jačanje svesti šire javnosti o tome koliko smo kao država i društvo bogati različitostima, bogati nacionalnim manjinama, kulturnim i jezičkim različitostima i koliko je važno da sve to očuvamo i negujemo.

Nacionalni saveti nacionalnih manjina ovu priliku iskoristiće da predstave bogatu ponudu svojih proizvoda, te sadržaje kulturne i etno baštine.

Ulaz na ovu manifestaciju je besplatan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.