DS neće glasati da Vučević bude gradonačelnik

Foto: Beta

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Novog Sada glasaće protiv ponovnog izbora Miloša Vučevića za gradonačelnika, saopšteno je danas.

DS će glasati i protiv izbora Gradskog veća zato što su Vučević i Srpska napredna stranka (SNS) u prethodne četiri godine pokazali da „ne znaju i ne žele da odgovorno i uspešno upravljaju Novim Sadom“.

U saopštenju DS se dodaje da odbornici te stranke u Skupštini grada neće glasati ni za imenovanje direktora u javnim preduzećima, institucijama i ustanovama, „koja će uslediti po dogovoru o podeli plena izmedju SNS i njenih novih i starih koalicionih partnera“.

„DS će ostati opozicija SNS bez obzira na to što je Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), koja je godinama bila partner upravo DS-a, odlučila da promeni stranu i pridruži se onima protiv čije se politike i nečasnih dela dosledno borila punih 26 godina“, piše u saopštenju DS.

Kako se navodi, DS zahvaljuje LSV na dosadašnjoj saradnji, ali odluka LSV da stupi u savez sa SNS može da se razume kao čin „svesnog samožrtvovanja kojim je u potpunosti razotkrivena prava priroda režima Aleksandra Vučića“.

„Sad je svima u ovoj zemlji jasno da u srpskoj politici nema nečasnijih ljudi od srpskih naprednjaka, koji se stalno kunu u svoje poštenje i patriotizam, a sad će otvoreno saradjivati s onima protiv kojih godinama vode kampanju mržnje, nazivajući ih izdajnicima, separatistima i kriminalcima“, dodaje DS.

DS upozorava da su samo pre desetak dana Vučićeve pristalice po Novom Sadu nosile transparente na kojim su (predsednika LSV) Nenada Čanka proglasili za lopova, a sada s tim istim Čankom prave koaliciju koja će upravljati Novim Sadom u naredne četiri godine.

„U Novom Sadu nema nijednog punoletnog gradjanina koji je glasao za gradsku vlast koja će sutra biti formirana i DS će tu istinu reći i u Skupštini grada“, piše u saopštenju.

Gradski odbor LSV u Novom Sadu doneo je odluku da prihvati poziv za učešće u gradskoj vlasti, koju će tako činiti LSV, SNS i Socijalistička pratija Srbije.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar