U trendu

Ekipa Hitne pomoći u Beogradu napadnuta nožem zbog maske

BEOGRAD – Ekipa beogradske Hitne pomoći, koja je rano jutros izašla na teren, napadnuta je nožem nakon što je tehničar upozorio pacijenta da stavi masku.

Doktorka Ivana Stefanović rekla je za RTS da se napad dogodio oko pet sati u Ulici despota Stefana.

„Razlog je što je pacijent kašljao, naš tehničar ga je zamolio da stavi masku, on je rekao da ne veruje u maske i ne veruje u mere, izvadio nož i pošao da ga ubode. Hvala bogu sve se dobro završilo, pozvali smo MUP, koji je intervenisao“, navela je Stefanović.

Prema njenim rečima, načelnik je pitao da li je potrebno druga ekipa da se pošalkje jer se pacijent žalio na bol u grudima, međutim on je sve odbio.

Stefanović je rekla da je Hitna pomoć dobili i poziv pacijenta koji je pitao ko će njega da odveze u Dom zdravlja da mu se izmeri temperatura jer nema u kod kuće toplomer.

„Pandemija traje skoro dve godine, minimum je da svi u kući imamo toplomere i da možemo da izmerimo temperaturu u interesu opšteg zdravlja“, navela je doktorka.

Stefanović je rekla da je neophodno da izmerite temperaturu i nosite maske kada dođe ekipa Hitne pomoći, bez obzira na uverenja, jer ako se razbole lekari, ko će onda pomagati građanima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.