U trendu

Epilog nereda u Beogradu: Povređena 43 policajaca i 17 civila, zapaljena policijska vozila

Tokom protesta ispred Skupštine Srbije privedene su 23 osobe, povređena su najmanje 43 policajca i 17 demonstranata, saopštio je direktor policije Vladimir Rebić uz ocenu da je policija tokom nereda reagovala krajnje uzdržano.

On je za RTS rekao da je sinoć na protestima bilo oko 200 policijskih službenika i da je taj broj varirao, jer u prvom trenutku policija nije očekivala takav razvoj događaja.

Kako je naveo, trenutno se 23 osobe nalaze na policijskom zadržavanju i biće privedeni nadležnom sudiji za prekršaje ili tužiocu.

On je ocenio da je policija snagu upotrebila krajnje uzdržano, da je suzavac bačen tek oko 23 sata kada su demonstranti ponovo pokušali da uđu u parlament, te da je na kraju i konjica morala da se uključi jer demonstranti nisu odustajali od skupa.

„Nadam se da ćemo danas uz analizu svih kamera uspeti da identifikujemo značajno veći broj huligana koji su bili nasilni na beogradskim ulicama i da ćemo ih procesuirati“, rekao je Rebić.

Rebić je rekao da su 43 policajca morala da zatraže pomoć zbog povreda, ali da sigurno ima još veći broj policajaca koji su lakše povređeni i nije im pružena pomoć.

Povređeno je 17 demonstranta.

Rebić je rekao da su demonstranti, koje je nazvao huliganima, kamenicama, kockama, flašama pokušali da ugroze život policajaca i uđu u parlament, što je neprimereno, a da su policajci uspeli da ih spreče u toj nameri.

Rebić je rekao i da je tokom protesta uništeno dosta opreme policije, da je zapaljeno pet policijskih vozila, povređena su tri konja, a uništena su i dvoja KD vrata na parlamentu.

Tokom protesta zapaljeni su i kontejneri, smeće po ulicama, polomljeni saobraćajni znaci, uništene žardinjere, kamenje, zapaljeni policijski automobili, nekoliko slomljenih izloga.

Ispred zgrade Skupštine Srbije jutros se nalazi kordon policije.

Pripadnici MUP-a raspoređeni su i ispred drugih važnih institucija u Beogradu, kao i na pojedinim većim raskrsnicama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar