U trendu

Grad šalje 25 cisterni sa vodom za piće u Borču i Kotež

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad za stanovnike Borče i Koteža obezbedio vodu za piće sa auto-cisterni, koje se raspoređuju na 25 lokacija u tim naseljima.

On je naveo da je Beograd na osnovu preporuke Gradskog zavoda za javno zdravlje za preduzimanje preventivnih mera u cilju zaštite zdravlja stanovništva na levoj obali Dunava, a zbog velike količine padavina i korišćenja sredstava za sanaciju zemljišta, preporučio žiteljima naselja Borča i Kotež da vodu iz gradskog vodovoda ne koriste za piće i pripremu hrane, iz preventivnih razloga.

“Voda iz gradskog vodovoda se može koristiti samo za sanitarno-higijenske potrebe”, rekao je Vesić.

On je dodao da je voda iz gradskog vodovoda na levoj obali Dunava dobrog kvaliteta, ali da se mera donosi iz preventivnih razloga zbog velike količine hemikalija kojima se čisti zemlja posle povlačenjea kišnice.

Vesić je ukazao da je mera doneta zbog potrebe da se, posle velike količine padavina, sanitarno-higijenski i drugi uslovi dovedu u redovne prilike, a sve u cilju zaštite zdravlja stanovništva.

Cisterne se raspoređuju u ulicama, Prelivačka – Borča 1, Privrednih pitomaca – Borča 1, Ulica Valjevskog odreda – Borča 2, Ulica Bratstva i jedinstva – Borča 3.
Takođe, raspoređuju se na lokacijama: Vrtić – Sonje Marinković – Borča, Dom zdravlja – Borča, Vrtić – Bratstva i jedinstva – Borča 3, Vrtić – 20. oktobra – Borča greda.

Cisterni će biti i u naselju Sutjeska – vrtić – Kotež, zatim na lokacijama: Vrtić – Slavka Kolara – Kotež, Vrtić – Trajka Grkovića – Kotež, Ulica Ratnih vojnih invalida – Borča, Ulica Julije Delere – Borča, Ulica Bele Bartoka – Borča.

Voda za piće biće i na ulicama uz Zrenjaninski put, kao i u Ulici Severina Bjelića – Borča, Ulici Dunavskih divizija – Borča, Ulici Kovilovskoj – Borča, Ulici Milana Zečara – Kotež, Ulici Doktora Dragiše Mišovića – Kotež i Suvopoljskoj u Kotežu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.