U trendu

Gradonačelnik Zrenjanina: Dobro je što je došlo do raskida ugovora sa 'Fabrikom vode'

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura izjavio je danas da Grad Zrenjanin i JKP „Vodovod i kanalizacija“ neće trpeti nikakve finansijske posledice zbog raskida ugovora sa „Fabrikom vode“.

Salapura je na sastanku sa članovima Nadzornog odbora tog javnog komunalnog preduzeća rekao da nikoga u Zrenjaninu ne raduje činjenica što gradjani i dalje nemaju zdravu pijaću vodu.

Dodao je da je ipak dobro što je došlo do raskida ugovora.

„To gradu omogućava da se pokrene sa mrtve tačke i traži novo rešenje, koje će omogućiti da konačno dobijemo čistu i zdravu voda. Vlada Srbije će direktno učestvovati u rešavanju ovog pitanja. Očekujemo da će Vlada, kao što nam je pomogla da otvorimo hiljade radnih mesta i obezbedimo egzistenciju Zrenjanincima, pomoći i da ostvarimo životni san celog Zrenjanina, a to je da dobijemo čistu i zdravu pijaću vodu“, rekao je Salapura.

Na sastanku je rečeno da je ugovor raskinut jer investitor nije ispunio preuzete obaveze, odnosno nije uspeo da prečisti vodu, niti da obezbedi dovoljne količine za snabdevanje svih korisnika.

Stoga se smatra da je ugovor raskinut krivicom investitora, a sve oko toga je precizirano kako osnovnim ugovorom, tako i sporazumom iz januara ove godine, rečeno je na sastanku, a prenosi portal zrenjaninski.com.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.