U trendu

Grčić smenjuje osam direktora u EPS-u zbog računa za struju

Zbog nerealno visokih računa za struju koje su građani Srbije dobili u januaru, ceh će platiti osam direktora u EPS-u, pišu beogradski mediji.

„EPS će obeštetiti sve građane koji su dobili nerealno visoke račune za struju“, izjavio je u ponedeljak v.d. direktor tog preduzeća Milorad Grčić, izvinivši se građanima koji su dobili visoke račune i navodeći da u određenim delovima Srbije, odnosno na teritorijama određenih elektrodistribucija postoji greška u ispostavljenim računima.

Tih problema, kako kaže, ima najviše u Beogradu i Nišu.

Kako je objasnio, pri sledećem čitanju, 1. februara, greške će biti ispravljene.

„Građani koji smatraju da su oštećeni ili da imaju nerealno veći račun, a sve kao posledicu neočitavanja brojila, mogu da reklamiraju račun, a mi ćemo sve ispitati i vrlo precizno pod našim nadzorom 1. februara biće očitana potrošnja za januar i ispravićemo svaki račun. Niko neće biti oštećen“, naglasio je Grčić.

On se izvinio i javnosti zbog nedovoljno preciznog informisanja EPS grupe, za šta je kao razlog naveo nedovoljne ili netačne informacije koje su stizale iz elektrodistribucija.

Grčić je dodao da je, prema statistici, potrošnja električne energije zimi povećana u proseku za 22 odsto, ali da to nije razlog previsokih računa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar