U trendu

Grupa kineskih turista, među kojima 18 iz Vuhana, stiže u Beograd

Grupa od 29 kineskih turista, od kojih je 18 iz Vuhana, odakle je potekao korona virus, koji su prethodnih dana boravili u Hrvatskoj i u BiH, trebalo bi u toku današnjeg dana da uđu na teritoriju Srbije i zapute se ka Beogradu, piše Dnevni avaz.

Epidemiolog Federalnog zavoda za javno zdravlje BiH Andrea Jurić istakla je da nema razloga za alarm i da je zdravstveno stanje kineskih turista uredno.

Oni će celim putem biti praćeni i posmatrani u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije i u skladu sa našim zakonskim propisima i odredbama, rekla je Jurić.

To znači da ih sledeći pregled očekuje danas na Graničnom prelazu Doljani, budući da će nakon Sarajeva krenuti ka Beogradu, piše Dnevni avaz. Iz Granične policije BiH za portal Klix.ba. je potvrđeno da su svi putnici iz Kine prenoćili Neumu.

Savetnika direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffman rekao je da nema tazloga za paniku i da su službenici Zavoda za javno zdravstvo FBiH, zajedno sa pripadnicima Granične policije u skladu sa zakonom, obavili sve potrebne mere na kontrole ovih turista.

Klix.ba saznaje da su ovi turisti prethodno posetili Plitivička jezera, pa su se uputili za Dubrovnik. Na tom putu već su jednom prešli granični prelaz na granici BiH, tačnije kod Kleka, pa su prošli kroz Neum.

Po povratku iz Dubrovnika opet su prešli granični prelaz na granici s BiH i odseli u Neumu. Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak za 24sata.hr je izjavio da će se ovi turisti uputiti prema Sarajevu, a zatim prema Srbiji.

8 komentara
 1. Anonimni

  Bambi Kinez ma ne rimuje se Bambi papcina Kineska sad vas ima vise.

  1. bambi

   Jao Anonimka, bez obzira sto zivis u Nemackoj, moras da poradis na srpskom pravopisu. Pa niko zivo ne zna sta si sad htela da kazes?

 2. bambi

  Nas i kineza preko milijardu i po!

 3. Kladovski Vlah

  Pa uvek kazete da je Kina uz Srbiju i da donira u Srbiju pa malo smrtonosnog virusa hoce Kina da podjeli sa bracom Srbima pa moze li i jedna godina da prodze da iz Kine ne dzoze kakva zaraza .

 4. Anonimni

  Isto kao sa migrantima, nema narod razloga za brigu, gospoda su zasticena…

 5. Anonimni

  Kako su izasli iz blokiranog grada, e sad neka lepo idu kuci

 6. Blajbi

  Stizu da nam donesu Corona virus……

  1. Anonimni

   Ne mogu da verujem, tamo u karantinu, a setkaju se ovuda

Napišite komentar