U trendu

Gužva na ski-stazama Kopaonika

Posetom turista na Kopaoniku zadovoljni su u „Skijalištima Srbije”, preduzeću koje brine o samom skijalištu, kao i brojni hotelijeri i ugostitelji. Prema podacima sistema za kontrolu ski-karata, samo u jednom danu, tj. 5. decembra, na stazama je bilo više od sedam hiljada skijaša.

Tokom prvih pet dana ove godine taj broj se kreće oko 28.000 i to je jedan od najboljih rezultata što se tiče posećenosti ovog ski-centra. Dobrom popunjenošću hotela u decembru hvale se i hotelijeri tvrdeći da je kraj protekle godine za njih bio 20 odsto uspešniji nego isti period u prethodnoj, a takva poseta domaćih i inostranih gostiju se nastavlja pa je, recimo, za prvih pet dana januara u hotelu „Grand“ i konacima „Sunčani vrhovi“ boravilo oko pet hiljada gostiju.

Inače, skijaške staze su dobro pripremljene, pokrivene su najpre velikom količinom veštačkog snega, a nove padavine su doprinele da visina snežnog pokrivača na stazama sada bude oko 35 centimetara. Od četvrtka je u pogonu i žičara koja „pokriva“ „Gvozdac“, jednu od najzahtevnijih kopaoničkih staza, pa je ukupno u radu 22 uspinjače, koje omogućavaju skijanje na više od trideset staza.

Cene ski-karata i ove zime zavise od perioda skijaške sezone i kategorije skijaša pa, recimo, šestodnevna za odrasle košta od 13.370 do 14.830 dinara, a jednodnevna od 3.000 do 3.550 dinara. U ponudi su i poludnevne, dvodnevne i trodnevne ski-karte, a kao i ranijih godina tokom sezone će biti raznih popusta za određene dane i nedelje.

(Miroljub Dugalić, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.