U trendu

I ove godine praksa z beogradske studente

BEOGRAD – Univerzitet u Beogradu i Grad Beograd i ove godine za studente završnih godina osnovnih i master studija organizuju program univerzitetske radne prakse „BG praksa“, za koju studenti mogu da se prijave do 7. maja putem sajta Centra za razvoj karijere.

Marija Jovanović iz centra za razvoj karijere i savetovanje studenata izjavila je za Tanjug da će ovog leta na više od 110 mesta u institucijama i preduzećima grada Beograda studenti imati priliku da obave tromesečnu radnu praksu.

„Svim polaznicima programa tokom tri meseca trajanja prakse biće obezbeđena novčana nadoknada. Angažovanje u programu, kao prepoznata relevantna vannastavna aktivnost studenata Univerziteta u Beogradu, nosi i dodatne- nekumulativne ESPB bodove“, rekla je Jovanović.

Prema njenim rečima, za prva dva dana objave konkursa prijavilo se 20 studenata, a od 2010. godine kroz program je prošlo oko 2.000 studenata.

„Svaki polaznik prakse imaće neposredno određenog mentora iz reda zaposlenih u gradskim preduzećima, ustanovama kulture, bibliotekama, muzejima, sekretarijatima gradske uprave i opštinama koje učestvuju u programu“, rekla je Jovanović.

Ove godine, dodala je, u programu učestvuju javna preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija“, „Gradsko stambeno“ , „Beograd put“, „Beogradska tvrđava“, „Veterina Beograd“, „Parking servis“, Turistička organizacija Beograda, „Pogrebne usluge“, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, „Putevi Beograda“, Privredno društvo Zoološki vrt grada Beograda.

Učestvuju i gradske opštine Savski venac, Zvezdara, Mladenovac, Barajevo i Zemun, kao i ustanove kulture: Biblioteka grada Beograda, Biblioteka „Milutin Bojić“, biblioteka „Dimitrije Tucović“ Lazarevac, Dom omladine Beograda, BITEF teatar, Muzej grada Beograda, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Istorijski arhiv Beograda, Kuća legata, Kancelarija za mlade, Gradsko veće, kao i 14 sekretarijata i službi Gradske uprave.

„Konkurs sa svim detaljima o lokacijama i pozicijama za praksu, opisom posla, uslovima za svaku poziciju i potrebnim dokumentima nalazi se na sajtu Centra za razvoj karijere gde su istaknuti važni datumi vezani za proces prijave, predselekciju, selekciju, odgovori na najčešće postavljena pitanja, link ka prijavnom formularu za konkurs, kao i “’Vodič kroz konkurs’ sa pozicijama organizovanim prema fakultetima“, rekla je Jovanović.

Ona je dodala i da svi kandidati moraju da prilože skeniranu potvrdu o redovnom studiranju sa odgovarajućeg fakulteta do 7. maja, kao i da će prvi dan prakse biti 1. jul.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar