U trendu

Informator za dnevne boravke i uslugu „Predah smeštaj“

BEOGRAD – Sekretarijat za socijalnu zaštitu sačinio je Informator za dnevne boravke i uslugu „Predah smeštaj“, da bi potencijalni korisnici mogli da se informišu o uslugama i pravima koje mogu da ostvare u dnevnim boravcima i „Predah smeštaju“.

Grad Beograd, kako se ističe u saopštenju, smatra značajnim razvijanje dnevnih usluga socijalne zaštite jer su to usluge koje pružaju podršku porodici i omogućavaju ostanak korisnika u porodičnom okruženju.

Jedna od takvih je i nova usluga „Predah smeštaj“ koja se pruža u okviru Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine sa smetnjama u razvoju.

Podseća se da je Grad Beograd osnivač Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine sa smetnjama u razvoju, ustanove koja u svom sastavu ima mrežu od 15 dnevnih boravaka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju.

Usluga dnevnog boravka obuhvata smeštaj, ishranu, zdravstvenu, radnu i okupacionu terapiju korisnika kao i prevoz na relaciji kuća – dnevni boravak – kuća.

Dnevni boravci pružaju usluge radnim danima u trajanju od 12 časova, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Svrha usluge „Predah smeštaj“ je privremeni i povremeni smeštaj dece i mladih sa smetnjama u razvoju, koji se obezbeđuje kao dnevni, vikend ili višednevni smeštaj.

Pruža se najduže 45 dana u toku kalendarske godine, s tim što može trajati najduže 20 dana u kontinuitetu, deci i mladima sa smetnjama u razvoju uzrasta od pet do navršenih 26 godina, kao i odraslima od navršenih 26 do 65 godina. Na ovaj način pruža se podrška u održavnju i poboljšanju kvaliteta svog života detetu i odraslom korisniku, ali i njihovim porodicama.

Takođe, Informator za dnevne boravke i uslugu „Predah smeštaj” je dostupan u svakom dnevnom boravku na teritoriji grada Beograda, kao i po odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, koji su teritorijalno raspoređeni na svakoj opštini.

Grad prati i unapređuje razvoj sistema socijalne zaštite, kaže se u saopštenju i poručuje da će se i dalje nastaviti sa podrškom ranjivim socijalnim grupama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.