U trendu

Ivković: Droga nije pronađena u vozilu Ministarstva za rad

Državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković rekla je da droga nije pronađeno u vozilu Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, niti i jednog drugog ministarstva Vlade Srbije.

Ona je gostujući u Jutarnjem programu Pink tv pojasnila da su u Beogradu uhapšene tri osobe zbog droge i jedna osoba u Kraljevu, ali nije mogla da potvrdi da li je među njima bio i Marko Jablanović, brat državnog sekretara u Ministarstvu za rad.

„Ne mogu da licitiram. MUP mora da radi u skladu sa zakonom. Slučaj je pred tužilaštvom i onog trenutka kada bude procenjeno da neka informacija treba da izađe u javnost, izaće u javnost“, rekla je Popović Ivković.

Veruje, kazala je, da će se povodom današnjih napisa u medijima oglasiti da je Marka Jablanovića policija privela u Kraljevu zbog droge koja je bila u službenom automobilu Vlade Srbije, oglasiti ministar Aleksandar Vulin.

Ivković je dodala da policija radi svoj posao profesionalno i odgovorno svih godina od kada je ministar Nebojša Stefanović, te da svako ko se ogrešio o zakon biće uhapšen.

„Ono što mogu da kažem je da su uhapšene tri osobe u Beogradu i jedna osoba u Kraljevu. Taj postupak se vodi, slučaj je pred tužilaštvom, policija je odradila svoj deo posla i mislim da smo pokazali da nema, niti će biti zaštićenih“, rekla je Ivković Popović.

Govoreći o hapšenju tri radnice centra za socijalni rad, koje se terete da su oštetile budžet grada Beograda za 1,7 miliona dinara, ona je rekla da im je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog krivičnog dela prevare.

„One su od 2010 do 2014 godine isplatile jednokratnu socijalnu pomoć za 19 lica, ta lica nisu korisnici centra za socijalni rad i nemaju pravio na tu vrstu pomoći. Napravile su lažna rešenja mimo svih procedura“, pojasnila je Ivković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar