U trendu

Izdavanje vozačkih dozvola u Srbiji i elektronski, uz dostavljanje kući

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je uvelo izdavanje vozačkih dozvola uz podnošenje zahteva preko interneta i dostavljanje dozvola na kućnu adresu vozača, saopšteno je danas.

Toj elektronskoj usluzi gradjani mogu pristupiti preko sajta Ministarstva ili direktno na portalu eUprave.

Elektronska usluga „Zamena vozačke dozvole (dostava na kućnu adresu)“ omogućava građanima da preko portala eUprava, bez odlaska u policijsku stanicu, podnesu zahtev za izdavanje vozačke dozvole u slučaju isteka njene važnosti, promene imena ili prebivališta, ili ukoliko im je vozačka dozvola ukradena, izgubljena ili uništena.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije, Mihailo Jovanović, objasnio je da nova usluga omogućava građanima da kada dođe vreme za zamenu vozačke dozvole ne moraju na šalter, već preko portala eUprave mogu da podnesu zahtev za novu vozačku dozvolu, da je elektronski plate i da im vozačka dozvola dođe na kućnu adresu preko Pošte Srbije.

„Bezbednost podataka u celom procesu je dignuta na najviši nivo. Građani pristupaju portalu sa kvalifikovanim elektronskim sertifikatom i u svakom trenutku mogu da vide postupak izdavanja svoje vozačke dozvole“, rekao je Jovanović.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je na prezentaciji te nove usluge najavio da će se Ministarstvo truditi da olakša, ubrza i osavremeni i sve druge upravne poslove s građanima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.