Izetbegovićev saradnik organizovao napad na Vučića?

Glavni organizator napada na premijera Aleksandra Vučića je visoki funkcioner vladajuće bošnjačke Stranke demokratske akcije Asim S., a srpske službe bezbednosti imaju snimke i fotografije koje to dokazuju, saznanja su srpskih obaveštajnih službi.

Prema tim informacijama, Asim je saradnik lidera Bošnjaka Bakira Izetbegovića, a za incident u Srebrenici okupio je grupu kriminalaca koja je bliska Naseru Oriću, koga Beograd traži zbog ratnih zločina nad Srbima.

Srpske službe bezbednosti imaju i snimke i fotografije iz Srebrenice koje dokazuju da je Asim S. i direktno učestvovao u napadu na Vučića.

Na jednoj od njih se vidi kako on, obučen u vojnu uniformu i sa beretkom na glavi, baca kamenicu na delegaciju i Vučića.

Na drugoj fotografiji Asim S. je snimljen pre početka obeležavanja godišnjice zločina u Srebrenici.

Prema ovim informacijama Asim S. je u stranci zadužen za „poverljive poslove“, odnosno veze sa sarajevskim podzemljem.

Do ulaska u politiku sarađivao je i sa nekadašnjim vođom kriminala u Sarajevu Ramizom Delalićem Ćelom, koji je 2007. godine ubijen u Sarajevu.

U ubistvo Ćele navodno je bio umešen i Naser Keljmendi sa Kosova,  ali i mnogo uticajnih ljudi u BiH.

Asim S. na svojim profilima na društvenim mrežama sam navodi da je tokom rata bio dobrovoljac Vojske BiH (u čijoj je univormi i bio u Srebrenici) i da je dva puta ranjavan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.