U trendu

Izgradnja zdravstvene stanice u Borči početkom decembra

BEOGRAD – Javna nabavka za izvođenje radova na izgradnji zdravstvene stanice u Borči uspešno je završena, radovi treba da počnu početkom decembra, a rok je 330 dana, najavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

„Vrednost radova je gotovo 775,7 miliona dinara, sa PDV-om, izvođač radova je konzorcijum firmi, a kao ovlašćeni član grupe ponuđača i nosilac posla je firma WD CONCORD WEST DOO iz Beograda. Projekat zdravstvene stanice uradio je „Krip inženjering”“, rekao je Petrović, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

On je precizirao da će se objekat nalaziti u Ulici Koste Manojlovića i da će imati blizu 7.000 kvadratnih metara.

„Zdravstvena stanica u sklopu ogranka „Dunavski venac” Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković” Palilula sadržaće službu za zdravstevnu zaštitu predškolske dece, školske dece, odraslih građana, kućnog lečenja i palijativne nege, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentnu patronažu, rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku, laboratoriju, stomatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, internu medicinu, oftalmologiju, ORL, psihijatriju, apoteku, hitnu pomoć, sterilizaciju i službe neophodne za funkcionisanje ustanove“, naveo je Petrović.

On je rekao da objekat sadrži podzemnu garažu za parking zaposlenih i pacijenata, a takođe su obezbeđena parking mesta za osobe sa invaliditetom.

Prema njegovim rečima, u objekat će biti ugrađeni najkvalitetniji materijali, a kako je dodao, ovo će biti jedan od najlepših objekata zdravstvene zaštite.

On je zahvalio građanima na strpljenju i dodao da će objekat biti od izuzetnog značaja za građane, a posebno za one sa leve strane Dunava.

„Posebno želim da uputim najveću zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer je država obezbedila sredstva za izgradnju ove zdravstvene stanice“, zaključio je Petrović dodajući da je obećanje dato građanima ispunjeno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.