U trendu

Javni poziv za kupovinu seoskih kuća za raseljene traje do 8. oktobra

BEOGRAD – Javni poziv za izbor korisnika za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu, a koja borave u neformalnim kolektivnim centrima na teritoriji grada Beograda, objavljen je 7. septembra i trajaće do 8. oktobra, saopšteno je danas iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Javni poziv odnosi se na dodelu pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, kao i pomoć u građevinskom i drugom materijalu, odnosno za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da će Grad Beograd, Sekretarijat za socijalnu zaštitu i Komesarijat za izbeglice i migracije realizovati kupovinu najmanje pet seoskih kuća sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, kao i dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne nepokretnosti.

„Pomoć se odnosi na interno raseljena lica dok su u raseljeništvu, koja borave u neformalnim kolektivnim centrima na teritoriji grada Beograda. Vrednost pomoći koja se dodeljuje po porodičnom domaćinstvu je 1.500.000 dinara. Cilj je stvaranje i poboljšanje njihovih uslova stanovanja“, rekla je Stanisavljević.

Rok za prijavu na javni poziv za dodelu navedene pomoći je 8. oktobar 2021. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar