najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Jeremić: Dosadašnji rezultati daju razloga za optimizam

Kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić izjavio je uoči današnje, pete runde glasanja u Savetu bezbednosti da dosadašnji rezultati daju razloga za optimizam ocenivsi da je kandidatura Srbije dobila široku podršku zahvaljujući transparentnom pristupu i konkretnim predlozima za reformu UN.

“Cilj za ponedeljak je da ostanemo pri vrhu spremni za osudni segment ovih izbora koji počinje u oktobru”, rekao je Jeremić u intervjuu Glasu Amerike.

Prema njegovim rečima, dosadašnji rezultati daju razloga za nastavak optimizma.

“Nalazimo se od pocetka pri samom vrhu, srpska kandidatura je dobila značajan broj glasova – ukupno drugi najveći broj glasova kada se saberu svi rezultati,” rekao je Jeremić.

Komentarišući podršsku uglednih medija poput Vol strit džuranala i londonskog Telegrafa, on je rekao da je to velika čast ocenivši da je razlog za to, kao i za podršku u Savetu bezbednosti i široj međunarodnoj javnosti, opredeljenje da se nasupi otvoreno i transparentno sa konkretnom platformom i rešenjima za budućnost UN.

“Organizacija Ujedinjenih nacija se nalazi u situaciji da su potrebne

mnoge promene i to do sada niko nje bio spreman otvoreno da kaže”, napomenuo je Jeremić i podstio da je kandidatura Srbije predstavila i 53 konkretna predloga kako učiniti Ujedinjene nacije modernijom i svrsishodnijom za rešavanje svetskih pitanja u 21. veku.

“Zato smo dobili široku podršku, kako u Ujedinjenim nacijama tako i u široj javnosti. Ja se nadam da će tako i ostati”, zaključio je on.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike