U trendu

Jovićić čestitao Uskrs: Pokažimo solidarnost i toleranciju

BEOGRAD – U Tašmajdanskom parku danas je trkom u puzanju beba nastavljen Veliki uskršnji karneval u organizaciji Opštine Palilula, a predsednik te gradske opštine Aleksandar Jovičić čestitao je Uskrs i poželeo puno zdravlja i sreće.

Poželeo je svima i da praznike provedu s najvoljenijima, te je uz tradicionalni pozdrav „Hristos vaskrse“, istakao važnost solidarnosti, tolerancije i brige jednih za druge.

„Opština Palilula je u saradnji s Beogradskim manifestom i ove godine pripremila za naše najmlađe sugrađane i za naše građane Veliki uskršnji karneval gde ćemo se danas družiti čitavog dana i pozvao bih sve da se priključe“, rekao je Jovičić novinarima.

Naglasio je da na današnji praznik treba poslati poruku o tome koliko je važno brinuti o drugima, pokazati solidarnost i toleranciju, i to ne samo na današnji dan, nego svakoga dana.

„Mi ćemo kao Opština Palilula nastojati da se i dalje borimo da ova opština bude adekvatno mesto za život, da ljudi osete boljitak, i to zaista verujem“, rekao je Jovičić.

Kako je naveo, danas je predviđen bogat program kao što je otvoreni bioskop, nastup kulturno-umetničkih društava, a tu su i žongleri i kreativne radionice kako bi današnji dan bio proveden u radosti i veselju

Naglasio je da će tokom manifestacije biti organizovane i plemenite akcije, poput akcije humanitarnog karaktera u kojoj će se sakupljati novac za dalje lečenje onima kojima je napotrebniji.

Brojni posetioci manifestacije bili su u prilici da odgledaju trku u puzanju beba, u kojoj je pobedio mali Vasilije, koji je od Opštine Palilula dobio na poklon kolica.

Tokom celog dana na festivalskoj bini odvijaće se i plesni i muzički program, biće organizovano takmičenje u tucanju jajima, a na karnevalskom prostoru posetioci će moći da uživaju u defileu mažoretkinja, perkusionista, štulaša, klovnova…

Organizovano je i jahanje, kao i veliki zabavni grad.
Veliki uskršnji karnaval u organizaciji Opštine Palilula počeo je juče u Tašmajdanskom parku, a prvog dana manifestacije izabrano je najlepše oslikano jaje i najlepše ukrašena uskršnja korpa.
To je treći po redu Veliki uskršnji karneval u Tašmajdanskom parku koji se održava pod pokroviteljstvo Opštine Palilula.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar