U trendu

Kakvo nas vreme čeka u martu

I ovu nedelju obeležiće temperature koje će se kretati oko 15. podeljka, ali uz kišu. Izgleda kao da je proleće već stiglo, a to kaže i meteorolog RHMZ-a Nedeljko Todorović.

Meteorolog za RTS kaže da natprosečno visoke temperature, kao i intervali sa kišom i suncem pokazuju da je proleće već počelo. Ipak, sinoć i jutros nam je stiglo zahlađenje.

„Kao i obično, zahlađenje dolazi sa severozapada Evrope, prelazi u srednju Evropu, pa kod nas uđe iz Mađarske i širi se ka jugu. Tako će biti noćas i sutra, sutra će biti hladnije za 10-12 stepeni“, rekao je Todorović i dodao da će maksimalna dnevna temperatura biti oko devet stepeni.

Todorović kaže da će u martu ostati natprosečno toplo, ali sa više padavina koje će se smenjivati sa suvim vremenom.

Dugoročna prognoza, koja je, ističe Todorović, nedovoljno pouzdana, ukazuje da nas u nižim predelima očekuje kiša, a u višim sneg. Biće dva dana kiša, pa dva dana suvo, navodi Todorović.

Sneg još može da iznenadi Beograd

Todorović ukazuje da je još moguće da padne sneg i u prestonici.

„U prirodi je sve moguće, pa nas sneg može iznenaditi i u aprilu, ali je nemoguće prognozirati toliko unapred. Ako pogledamo istorijske podatke, najranije je sneg pao 10. oktobra u Beogradu, a najkasnije 11. maja“, ističe Todorović.

Povodom čestih izjava da vreme nikada nije bilo ovakvo, Todorović kaže da je sećanje varljiva kategorija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.