U trendu

Kandidati za nacionalne frekvencije pred Savetom REM-a od 12. do 14. jula

Razgovori članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) sa predstavnicima 14 medijskih kuća koje su se prijavile na konkurs za dobijanje četiri nacionalne frekvencije biće obavljeni od 12. do 14. jula u prostorijama REM-a, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

U utorak, 12. jula, kako se navodi na sajtu REM-a, razgovore će obaviti Tanjug TV i K1, koji su podneli zahtev za zajedničko korišćenje frekvencije, kao i radio stanice Hit Music FM, S, S2, Play, Balkan, Neven i Plus.

Drugog dana, u sredu 13. jula pred Savet REM-a izaći će TV Pink, Vesti, TV Hepi, BK TV, UNA, Nova S i N1, a u četvrtak, 14. jula Prva, B92, KCN, TV 2 i Kurir televizija.

Za svakog podnosioca prijave predvidjeno je po pola sata – 15 minuta za prezentaciju medijskih kuća i 15 minuta za pitanja članova Saveta REM-a.

REM će na osnovu prijavne dokumentacije, prezentacije i odgovora na postavljena pitanja u roku od mesec dana od objavljivanja spiska prijavljenih medijskih kuća doneti odluku koje četiri televizije će dobiti nacionalnu frekvenciju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.