U trendu

Kompanija Hajneken i AMSS u kampanji promovisanja bezbedne vožnje

Kompanija Hajneken (Heineken) Srbija i Auto-moto savez Srbije potpisali su danas ugovor za kampanju bezbedne vožnje pod nazivom „Kad ide tura ne ide gas“, koja će od juna do septembra biti sprovedena u poslovnicama Auto-moto saveza Srbije u Beogradu, Novom Sadu, Zaječaru i Nišu.

Sa ciljem da odgovornu komunikaciju učini poželjnim vidom ponašanja, kompanija Hajneken Srbija godinama radi na sprovodjenju brojnih aktivnosti i kampanja na ovu temu.

„Preventiva jeste najbolji način da učesnicima u saobraćaju usadimo odogovornost i odgovoran pristup u svakom segmentu u saobraćaju. Jako je važno da to prenesemo na naše najmladje“, rekao je generalni sekretar AMSS Milan Nikolić.

On je podsetio na podatak da je svaka šesta saobraćajna nezgoda u Srbiji izazvana zbog vozača koji su pod dejstvom alkohola.

Nikolić je rekao da su samo u ovoj godini 34 osobe stradale iz ovih razloga.

„Danas je poseban dan u Hajnekenu, naš cilj je da ličnim primerom ostvarimo pozitivan uticaj na zajednicu“, rekla je direktorka Hajneken Srbija Neda Đokić.

Tokom kampanje će se raditi na edukaciji vozača kroz različiti promotivni i video materijal, kao i kroz aktivacije koje obuhvataju takozvane „pijane naočare“ – naočare za simulaciju vida pod dejstvom alkohola, uz pomoć kojih će vozači uvideti jasnu razliku izmedju vožnje u treznom i alkoholisanom stanju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.